Ortodontie

Ortodontie

PE SCURT

Despre Ortodontie

Ai auzit despre ortodontie? Ea este una din specializarile stomatologice care se ocupa cu corectarea pozitiei dintilor, atat la copii cat si la adulti.

Exista mai multe tipuri de anomalii dento-maxilare incepand de la practicarea incorecta a unui singur dinte pana la malpozitii de maxilare, care duc la o ocluzie (muscatura) incorecta.

PE SCURT

Despre Ortodontie

Ortodontie

Ai auzit despre ortodontie? Ea este una din specializarile stomatologice care se ocupa cu corectarea pozitiei dintilor, atat la copii cat si la adulti.

Exista mai multe tipuri de anomalii dento-maxilare incepand de la practicarea incorecta a unui singur dinte pana la malpozitii de maxilare, care duc la o ocluzie (muscatura) incorecta.

Cum poate ajuta serviciul nostru de ortodontie? Implicatiile sunt de ordin estetic, dar si functional putand afecta sanatatea dintilor si a gingiilor. Problemele se pot depista de la o varsta frageda (5-6 ani), dar pot aparea si in jurul varstei de 18 ani (odata cu aparitia molarilor de minte), sau mai tarziu (30-40 ani) in cazul in care exista si boala parodontoza. Tratamentul se instituie in functie de problema in diferite aparate dentare, fie mobile ( pacientul poate scoate aparatul din gura singur), fie fixe (lipite, cimentate pe dinti pana la finalul tratamentului ). In ultimii ani aparatura ortodontica a evoluat foarte mult. De la simple placute monomaxilare, aparate functionale bimaxilare s-a ajuns la aparatura fixa invizibila. In acest fel si pacientii adulti pot beneficia de tratamentul ortodontic fara disconfortul estetic.

TEHNICI MEDIC ORTODONT

TENHNICA LINGUALA SI TEHNICA INCOGNITO

Cu ani în urmă, tratamentul ortodontic se adresa în mod special adolescenţilor şi preadolescenţilor. Odata cu evoluţia tehnicilor de tratament fixe si adulţii beneficiază din ce în ce mai mult de acest tip de tratament.

Deoarece malocluziile (anomaliile dentare şi maxilare) pot interfera cu funcţiile sistemului stomatognat (masticaţie, vorbit, respiraţie, deglutiţie), tratamentul ortodontic nu se impune doar din motive estetice, ci şi restaurativ-funcţionale. Factorul social şi cel al propriilor valori estetice dau o mare importanţă unui zîmbet frumos armonizat cu liniile feţei. acestea încadreaza tratamentul ortodontic în ramura cosmeticii dentare.

Indiferent de vîrstă, tratamentul ortodontic poate îmbunătăţi ocluzia, poate mări eficienţa dinţilor în raport cu funcţia pe care o exercită şi poate crea un zîmbet armonios. Ortodontia presupune repoziţionări dentare o dată cu rădăcinile acestora. Acest fapt are ca efect un suport superior coroanei dintelui. Tratamentul ortodontic prezent oferă maximul de confort şi reducerea din ce în ce mai mult a timpului de tratament.

Prin tratamentul de ortodontie se poate de asemenea obţine o reconturare a aspectului facial, la nivelul maxilarelor, buzelor, bărbiei, mai ales atunci cînd se combină cu proceduri chirurgicale maxilo-faciale. To­to­dată, un aspect important în tratamentul ortodontic este dat de gradul de men­ţi­ne­re a igienei orale, semnificativ îm­bu­nătăţită în urma efectuării tratamentului.

Aparatele linguale sînt complet invi­zibile, nu prezintă nici un impediment estetic, majoritatea adulţilor preferînd acest tip de tratament ortodontic, datorită impactului social pe care ar putea să-l aibă un aparat convenţional vestibular.

Aparatul dentar ‘Incognito’, fixat pe interiorul dintilor, corecteaza dantura, dar are si avantajul de a fi ascuns vederii. Asta ii scapa pe posesori de multe complexe.

Acest avantaj este crucial in special pentru adultii cu o viata activa. Acest fapt devine de multe ori hotarator in decizia de tratament. Potrivit specialistilor, Incognito ofera avantajele pe care un aparat ortodontic clasic nu le poate avea. Pericolul formarii cariilor este cu mult redus, intrucat braketii sunt asezati pe o zona mai putin expusa la carii, in spatele dintilor.

Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de ortodontie! Noi te vom ajuta sa ai din nou un zambet impecabil!

Mai intai sunt necesare seturi de radiografii si modele de studii pentru a stabilii tipul anomaliei, gradul de dificultate al cazului. Pacientului i se prezinta mai intai toate detaliile legate de tratament. Dupa ce si-a dat acordul pentru inceperea terapiei, medicul specialist ortodont inregistreaza dintii celor doua arcade cu ajutorul unor amprente cu material siliconic.

Bracket-urile ortodontice invizibile se executa in laborator special utilizand analize si scanarea computerizata a suprafetelor dentare. Acestea sunt din aur si sunt create in asa fel incat dificultatile de vorbire si eforturile limbii sa fie minime. Dupa executatea lor se trimit in cabinet, plasati in linguri de transfer speciale. Aceste linguri medicul le va folosi pentru aplicarea lor in cavitatea bucala. Odata fixate pe dinti bracket-urile invizibile nu se mai indeparteaza decat la sfarsitul tratamentului. La indepartare suprafetele dentare pe care au stat se lustruiesc si raman neafectate in vreun fel de materialele ce au fost folosite pentru lipirea brackets-urilor linguale. In plus, terapia linguala ofera avantajul psihologic semnificativ al urmaririi evolutiei tratamentului. Pacientul poate observa schimbarile favorabile ce se petrec. In timpul tratamentului conventional, cu aparate dentare aplicate pe exteriorul dintilor, evolutia este ascunsa de catre brackets si arcul de sarma.

MAI MULT

Obtine Programare

Daca iti doresti si tu sa beneficiezi de toate avantajele acestor servicii de ortodontie noi si moderne, te invitam sa ne contactezi.

Vei fi intampinat/a intotdeauna cu profesionalism, cu dedicare, iar noi iti vom raspunde la toate intrebarile pentru a ne asigura ca gasim cea mai potrivita solutie.

Ortodontie

MAI MULT

Obtine Programare

Ortodontie

Daca iti doresti si tu sa beneficiezi de toate avantajele acestor servicii de ortodontie, te invitam sa ne contactezi.

Vei fi intampinat/a intotdeauna cu profesionalism, cu dedicare, iar noi iti vom raspunde la toate intrebarile pentru a ne asigura ca gasim cea mai potrivita solutie.

Call Now Button